ronaes-strand-camping2

Ronæs Strand Camping besluttet at gå efter en Green Camping-certificering

Bæredygtighed bider sig fast i fynsk turisme viser barometer fra Destination Fyn. En af dem, som over det seneste år for alvor har taget hul på sin bæredygtige omstilling, er Ronæs Strand Camping ved Gamborg Fjord.

Ronæs Strand Camping ved Gamborg Fjord har over det seneste år for alvor taget hul på sin bæredygtige omstilling.  

Toiletskyl med badevand

Mens affaldssorteringen på pladsen allerede har gennemgået et grundigt eftersyn, begiver campingpladsen sig i de kommende måneder ud i et spændende projekt om mere bæredygtig behandling af vand. Med hjælp fra en rådgiver, der er medfinansieret gennem programmet Grøn Cirkulær Omstilling, har lejrchef Peter Bonde bl.a. planer om at undersøge, hvordan brusevandet fra pladsens baderum efterfølgende kan bruges til skyl i toiletterne. 

Går efter Green Camping-certificering

"Generelt er vi blevet meget mere målrettede gennem det seneste år, og vi har da også besluttet os for nu at gå efter en Green Camping-certificering. Det er vigtigt for os, at vi kan trække på den uvildige sparring hos Destination Fyn, og det, at vi ad den vej er kommet med i Erhvervshus Fyns GCO-forløb betyder bl.a., at der er penge til en rådgiver, som nu kan hjælpe os med at få søsat de tanker, vi har om behandlingen af vores vand", siger han. 

Samlet set er andelen af fynske turismevirksomheder, der ifølge undersøgelsen har erhvervet sig en form for bæredygtighedscertificering, vokset fra 16% sidste år til 27%. i år.  

Læs hele undersøgelsen her…