Både miljø- og oplevelsesmæssigt kan det være en god ide at opleve og nyde det lokale og nære. 

Nyd det lokale

Vælg den lille, lokale restaurant i stedet for den internationale kæde. Få dine dagligvarer på landmændsmarkedet med regionale specialiteter i stedet for at gå i supermarkedet. Køb dine souvenirs fra den lille, beskedne butik nede ad vejen. Små ændringer i din daglige ferierutine som disse kan gøre en forskel.

Du vil opdage regionale delikatesser, som du aldrig havde hørt om før, få praktiske tip fra de lokale, og måske finder du endda en håndlavet skat til dine venner og familie derhjemme. Vælg en mere bæredygtige tilgang til dine dagsture og gå på en tur med en lokal guide: Din guide vil sandsynligvis kende området bedre, men du vil også direkte støtte regionen økonomisk.

Nyd det nære

I stedet for at jage på tværs af landet for at få nogle oplevelser, kan du prøve at kigge dig omkring. Ofte er der mange og særlige oplevelse både kulturelt, natur og menneskeligt oplevelser lige omkring dig. Snak med den lokale fisker eller gå på det lokale marked for at smage, føle, lufte og sanse de oplevelser der findes der. Når du fordyber dig får du ofte en mere nærværende oplevelse.