Camping er en af ​​de mest miljøvenlige måder at tage på ferie på. Selvfølgelig er der masser af variationer for, hvor bæredygtig en bestemt ferie er, men flere og flere campingpladser fokuserer på deres miljøpåvirkning.

Foretræk miljømærkede campingpladser fx GREEN CAMPING

Her på siden kan du finde miljømærkede campingpladser i Danmark med GREEN CAMPING BY GREEN KEY. Det er også det som du kan kigge efter eller spørge om i forbindelse med din søgning. Det kan være med til at vise, at der er efterspørgsel efter det.

I udlandet findes der campingpladser med EU´s Blomsten, men dem findes der ingen af i Danmark på nuværende tidspunkt. Kriterierne for campingpladser er omfattet af kriterier for overnatning, som altså omfatter mange forskellige overnatningstyper. 

Hvis ikke campingpladsen har et miljømærke, så spørg ind til stedets miljøindsats, kig på deres hjemmeside og fornem, om det er noget, som der arbejdes med. Jo flere der spørger - jo flere campingpladser vælger at arbejder med bæredygtighed.

Valg af campingplads i udlandet

Er du på jagt efter bæredygtige og miljøvenlige campingpladser i udlandet, kan du først og fremmest gå efter campingpladser med turismens internationale miljømærke GREEN KEY. Find en campingplads her, hvor du kan søge på campingplads og feriecentre indenfor samme katergori.

På camping.info finder du omkring 200 campingpladser med ECOCAMPING Award.