Inden du tager afsted på camping, kan du følge disse miljøråd:

  1. Pak let
  2. Pak smart
  3. Luk ned derhjemme

1. Pak let
Inden du kan tage på ferie, skal du afslutte pakningen. Når det kommer til pakning, er mindre mere! Medbring kun det, du virkelig har brug for til din rejse. Dette vil reducere den brændstof, din bil eller autocamper skal bruge for at komme dig fra A til B

2. Pak smart

Din pakning kan også indeholde mere bæredygtige alternativer, der kan hjælpe dig med at spare på plads og vægt. Toiletartikler og opvaskemiddel kan genopfyldes ved hjælp af dine almindelige produkter, så du behøver ikke at købe nye rejse-størrelse flasker til hver tur - som ofte også er dyre i indkøb.

Prøv at undgå engangsservice og køkkenudstyr og tag noget med som kan vaskes og gennembruges. Ofte er det også en mere rar fornemmelse at spise et stykket grillet kød eller fisk på en rigtig tallerken med rigtig bestik end plastik bestik som knækker eller paptallerken som smuldre sammen med kødet - eller at drikke en kop kaffe et krus fremfor at brænde sig på en plastikkop.   

3. Luk ned derhjemme

Inden I tager afsted kan det være en god ide at tjekke dit hjem og få slukket el-styr fx det som stpr på strandby, som kan sluge meget strøm henover 3 ugers ferie. Samtidig er der heller ikke grund til at varme huset op, når I er afsted. Tjek også vandinstallationer og toiletter. Et løbende toilet under en hel ferie kan bruge meget vand. Det er spild af vand og dyrt for jer. Så hellere bruge de penge på en ekstra is.