Horesenscitycamp5

Horsens City Camping første campingplads tildelt det nye Green Camping

Campingpladserne har øget fokus på bæredygtighed. Horsens City Camping har haft dette fokus længe, og nu er campingpladsen mærket med Green Camping, som synlig bevis for deres indsats og engagement.

Horsens City Camping er første campingplads mærket med det nyudviklede miljømærke Green Camping, der er målrettet med kriterier og indhold for campingpladser. Nu kan Horsens City Camping bruge det mere sigende navn og logo til at fremvise deres indsats overfor danske og udenlandske campister.

 Miljøvenlig camping siden overtagelse i 2008

”Siden overtagelsen af Horsens City Camping i 2008 har vi haft som mål at formindske vores miljøaftryk så godt som muligt.”, udtaler campingvært René Kofoed, der sammen med sin kone Dorthe Kofoed driver campingpladsen, der tidligere hed Husodde Camping og som er en del af DK-CAMP.

”Vi udskiftede som det første alle oliefyr med træpiller og varmepumper, og vi har fra starten udskiftet alle el-pærer først til sparepærer og nu er snart alle udskiftet til LED-pærer på hele pladsen. Så selvom vi har øget komforten, belysningen og antallet af bygninger m.v. har vi stadig formået at sænke vores elforbrug.

 Miljøindsats synlig fra start

”Lige fra jeg trådte ind ad indgangen til Horsens City Camping kunne jeg mærke René og Dortes engagement for det bæredygtige arbejde.” udtaler Mikal Holt Jensen, som er sekretariatsleder for Green Camping i HORESTA.

Campingpladsen har iværksat mange miljøtiltag, som kan fungere som inspiration for andre. Som eksempler har gæsterne adgang til en app, så de kan holde øje med deres elforbrug for at minimere overforbrug, og pladsens information om affaldssortering er forbilledlig.

 Green Camping er en del af Green Key familien

Green Camping er en søsterordning til Green Key, der er et tilsvarende miljømærke for især hotel og konferencesteder, og følger samme procedure og verificeringssystem.

De øvrige campingpladser, som også tidligere var certificeret med Green Key og dermed også er mærket med det nye Green Camping, er Ærøskøbing Camping og Marstal Camping på Ærø, Western Camp ved Rødby, Helsingør Camping "Grønnehave" og Feddet Strand Resort.

”Det er fantastisk, at der nu findes et målrettet miljømærke, som kan synliggøre vores indsats.”, slutter René Kofoed fra Horsens City Camping.