Erdincampingpladsbæredygtig1 Postkort

2020 satte speed på den bæredygtige campingplads

2020 var året hvor den danske campingbranche virkelig fik fokus på bæredygtig turisme.

DK Camp havde bæredygtighed som tema på deres generalforsamling i Torvehallerne den 18. november med indlæg fra Teknologisk Institut og HORESTA, DCU havde et tema om den bæredygtige campingplads in deres magasin Camping Fritid i juni og har efterfølgende arbejdet med, hvordan deres campingpladser kan blive mere bæredygtige.

I Søhøjlandet arbejder Greenways med den bæredygtige  campingplads i samarbejde med en række campingpladser i området, og studerende på UCN i Hjørring skrev en opgave og udgav en rapport om emnet. Ligeledes har en campingkæde fra et nært naboland ønske om at kædens pladser i Danmark også skal mærkes.

Ikke mindst var 2020 året hvor Green Camping blev re-lanceret, som en mere målrettet miljømærke for campingpladser. En række campingpladser har vist interesse for mærket, og flere er i gang med ansøgningsprocesen for Green Camping.