DCU spår fremgang på grund af klimaforandringerne

Anne-Vibeke Isaksen, mediechef i Dansk Camping Union, spår campinglivet en stor fremgang på grund af klimaforandringerne.

Anne-Vibeke Isaksen er overbevist om, at antallet af campister vil stige de kommende år, fordi folk ikke alene bliver mere og mere klimabevidste, men også gerne vil tilbage til naturen.

»Allerede nu kan vi mærke, at den stigende bevidsthed om klimaet øger interessen for camping. Især kan vi mærke det på salget af telte, som tordner frem. Salg af campingvogne går også godt, men når slet ikke samme niveau som telte. Det at overnatte i sheltere er også blevet virkelig populært. Det foregår selvfølgelig ikke på campingpladser, men overnatningsformen er dog i familie med det at campere«, siger Anne-Vibeke Isaksen.

Når det gælder primitiv camping og tilbage til naturen-camping, spiller miljø og klimaforandringer en stor rolle. På campingpladserne kan man allerede se, at miljøet spiller en kæmperolle, siger Anne-Vibeke Isaksen:

»Campingpladserne vil helt sikkert tage miljøet alvorligt, og når de bygger nyt, vil de gøre det miljørigtigt. Herhjemme er f.eks. alle aktiviteter på Møns Klint Camping CO2-neutrale. Eksempelvis slukker campingejer Ole Eskling lyset om aftenen, så man kan se stjerner, hvilket har givet ham en europæisk innovationspris. Hvidbjerg Strand Feriepark er Danmarks mest luksuøse campingplads med et wellnesscenter til 25 millioner, men som også er CO2-neutralt«.

Læs hele artiklen i Politiken...